Let op !! Wijziging in het verkeerscirculatieplan vanaf woensdag 23 augustus.

Gepubliceerd op maandag 21 augustus 2023 9.48 u.
Het nieuwe verkeerscirculatieplan gaat twee dagen later in dan gepland, op advies van politie LRH. Onder meer de tekstkarren zijn nog tot maandag in gebruik voor de verkeersafwikkeling van Pukkelpop.

Veilig naar school

Kinderen veilig te voet en met de fiets naar school laten gaan, is één van de speerpunten in het nieuwe plan. Daarom wijzigen er in de schoolomgevingen heel wat zaken. Een overzicht:

Gemeentelijke basisschool

  • Er wordt een schoolstraat ingevoerd in de Kloosterstraat tussen de Sint-Janslaan en de Dooistraat. Dit wil zeggen dat dit gedeelte van de straat bij het begin en einde van de schooltijden wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de uren van schoolstraat mogen bewoners de straat enkel stapvoets uitrijden. Een schoolstraat is voorbehouden voor voetgangers en fietsers.
  • De schoolstraat geldt tijdens schooldagen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 8.45 uur en van 14.45 tot 15.30 uur. Op woensdag gaat de schoolstraat in van 8.00 tot 8.45 uur en vanaf 11.45 tot 12.30 uur.
  • De schoolbussen van de Zigeuner gebruiken een andere route om hun bestemming te bereiken. De halteplaats ter hoogte van de Sint-Janslaan blijft voorlopig ongewijzigd.