Jaarthema 2021 - 2022

Under construction

Schooljaar 2020 - 2021

Dit schooljaar vliegen we er letterlijk weer in met ons nieuwe jaarthema 'Geluksvogels'!

Elk jaar werken we rond een bepaald thema of project in onze school.

Zowel in het kleuter als lager onderwijs worden er dan heel wat leuke activiteiten gepland in dat thema. Op die manier werkt elke klas op zijn niveau en komen er heel wat leuke ideeën tot stand.

We maken elke maand kennis met één vogel, die bepaalde waarden aan bod laat komen zoals: jezelf aanvaarden en je goed in je vel voelen, groeien en bijleren, openstaan voor anderen, delen, je gevoelens uiten, … en noem maar op. Via verhalen vanuit het boek, een maandelijks poppenspel voor de kleuters gaan we met de tien vogels op weg. Zo leren we dat elke vogel anders is en zijn eigen kwaliteiten heeft. Hierin kunnen de kinderen zichzelf dan weer herkennen, waardoor er leuke gesprekken in de klas ontstaan.

We werken hierbij aan de socio-emotionele ontwikkeling van de kinderen en willen dit thema dan ook graag samen uitwerken.